Binnenkort

 

NAD+ 

Nicotinamide adenine dinucleotide (NAD+) is een co-enzym dat in alle levende cellen wordt aangetroffen en betrokken is bij tal van biologische processen, waaronder energieproductie, DNA-reparatie en veroudering. Er is steeds meer belangstelling voor NAD+ supplementen vanwege hun potentiële voordelen voor de gezondheid en welzijn. Hieronder zullen we enkele van de belangrijkste voordelen van NAD+ supplementen bespreken.

Wat is NAD+?

NAD+ is een co-enzym dat betrokken is bij de energieproductie in onze cellen. Het speelt ook een belangrijke rol bij DNA-reparatie en veroudering. NAD+ wordt in ons lichaam geproduceerd uit de aminozuren tryptofaan en asparaginezuur. Het niveau van NAD+ neemt echter af naarmate we ouder worden, wat kan leiden tot veroudering van de huid, verslechtering van de cognitieve functie en verlies van spiermassa.

NAD+ voor Anti-verouderingseffecten

NAD+ speelt een cruciale rol in de veroudering van cellen en weefsels. Naarmate we ouder worden, neemt het niveau van NAD+ in onze cellen af, wat kan leiden tot veroudering van de huid, verslechtering van de cognitieve functie en verlies van spiermassa. NAD+ supplementen kunnen helpen de niveaus van NAD+ te verhogen en daarmee de verouderingsprocessen te vertragen. In een onderzoek met muizen werd aangetoond dat NAD+ supplementen de levensduur van muizen met 5% konden verlengen. Bovendien kan het nemen van NAD+ supplementen helpen bij het verminderen van rimpels, fijne lijntjes en andere tekenen van veroudering van de huid.

Verbeterde cognitieve functie met NAD+

NAD+ speelt ook een rol bij de cognitieve functie. Door het nemen van NAD+ supplementen kan men het niveau van NAD+ in de hersenen verhogen, wat kan leiden tot verbeterde cognitieve functie en geheugen. In een onderzoek met muizen werd aangetoond dat NAD+ supplementen de cognitieve functie van oude muizen verbeterden. Bovendien kan NAD+ ook helpen bij het verminderen van de symptomen van neurodegeneratieve ziekten, zoals de ziekte van Alzheimer en Parkinson.

Verbeterde cardiovasculaire gezondheid

NAD+ speelt een belangrijke rol bij de cardiovasculaire gezondheid. Door het nemen van NAD+ supplementen kan men het niveau van NAD+ in het hart en de bloedvaten verhogen, wat kan leiden tot verbeterde cardiovasculaire gezondheid. In een onderzoek met muizen werd aangetoond dat NAD+ supplementen de bloeddruk en cholesterolspiegels van de muizen verlaagden en de endotheliale functie verbeterden, wat kan helpen bij het voorkomen van hartaandoeningen. Bovendien kan NAD+ ook helpen bij het verminderen van ontstekingen in de bloedvaten en bij het verbeteren van de bloedcirculatie.